luni, 10 mai 2010

GRAZ


Cu peste 285.000 de locuitori, Graz este al doilea oras ca marime din Austria, iar distanta pana la Viena poate fi acoperita in circa doua ore si jumatate de mers cu masina, fara a va grabi prea tare.

Declarat in 2003 Capitala Culturala Europeana, Graz este un oras primitor, unde puteti petrece o vacanta de neuitat, mai ales daca va plac muntii. Emblema si in acelasi timp mandria orasului este cu siguranta Kunsthaus Graz, cu o arhitectura surprinzatoare, comparata de multi cu un adevarat spectacol mai ales in timpul noptii, cand mii de "pixeli" de lumina de cativa centrimetri lungime par sa danseze pe suprafata rotunjita, creand un spectaculos joc.

Graz este un amestec de generatii si mentalitati. Peste 40.000 dintre locuitori sunt studenti, Graz fiind un centru universitar important, cu nu mai putin de sase universitati, toate de elita. Dar in egala masura orasul este destinatia preferata a multor muzicieni si artisti, care vin sa se bucure aici de climatul placut si de atmosfera.

Regiunea in care se afla orasul este renumita nu doar prin frumusete, dar si prin atentia acordata agriculturii, si veti avea ocazia de a gusta numeroase produse locale, foarte proaspete, de la dulciuri la carnea de vita. De altfel, in Graz se pune accent pe ecologie si protectia mediului, precum si pe sustinerea agriculturii. Veti putea cumpara de exemplu celebrul ulei de dovleac, produs local, carne de vita de calitate, pastrav proaspat, fructe, flori, diverse specialitati, totul fara conservanti si fara adaugiri chimice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu