joi, 6 mai 2010

VIENA




Viena, capitala Austriei este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa.
Viena este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum Paris, Roma, Londra, Barcelona sau Milano dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de vizitat. In capitala Austriei pot fi vazut o serie intreaga de muzee si obiective turistice. Viena abunda in obiective turistice si atractii ce fac ca turistii sa asalteze cu miile capitala Austriei. Mai jos va prezentam o selectie de obiective turistice ce trebuiesc vazute intr-o vacanta in Viena
.


Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.


Pana in anul 1749 au fost refacute interioarele, au fost terminate lucrarile la galerii pentru a gazdui receptiile tinute la palat , a fost adaugat un teatru si a fost amenajat parcul (care arata asa cum arata si astazi). In parc se afla cateva statui grecesti si romane precum si constructia verde din otel (Casa palmierilor) care a fost construita in anul 1882.
La Schonbrunn exista mai multe atractii nu doar palatul in sine. Gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine.
http://www.tvl.ro/turism/101-Viena-In-pasi-de-vals/obiective-turistice-viena.html.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu